SKIREIZEN KERSTVAKANTIE EN KROKUS ONLINE !

VOS Travel - Team Ski

Het winterseizoen staat vóór de deur en van deze gelegenheid maken we graag gebruik om het ski team van VOS Travel aan jullie voor te stellen. Ben je ooit al eens met ons op ski reis geweest of zoek je dit jaar voor het eerste de krakende verse sneeuw op onder onze regie, dan ben je zeker en vast in contact gekomen met Ronny en/of Lies...

VOS Travel - Team Ski

TAKENPAKKET
Product & Sales Manager Winter 
FAVORIETE BESTEMMING BINNEN EUROPA
Dat is een makkelijke voor mij: Oostenrijk! En dat zowel in de zomer als winter. Eigenlijk de ‘schuld’ van mijn ouders want die namen me, toen ik amper 5 jaar was, mee naar dat land en blijkbaar zat daar toch een héél erg sterke microbe in de frisse berglucht. Na een paar zomervakanties leerde ik er ook skiën en ja hoor….sommige microben overleven ook in de sneeuw! 😊 Op het einde van de humaniora ging ik de eerste keer mee als skibegeleider naar Tirol, maar ook tijdens en na mijn universitaire studies was Tirol nooit ver weg. Elk vrij weekend in de winter of zomer was het auto in en wég om verschillende ski- of wandelgebieden te leren kennen. Pas vele jaren later bleek die kennis nu wel héél goed van pas te komen toen ik bij VOS Travel van mijn hobby mijn beroep kon maken en het heel het jaar door 'winter' werd in mijn hoofd. Nu maar hopen dat mijn beroep ook een beetje hobby kan blijven en dat mijn 'tweede thuis' nooit gaat vervelen.
FAVORIETE BESTEMMING BUITEN EUROPA
Ik hou niet echt van (lang) vliegen en dus is reizen buiten Europa echt niet aan mij besteed. Als ik dan toch een bestemming met vliegtuig moet kiezen, opteer ik voor Litouwen. Mooi land, leuke steden, veel groen en voor een paar dagen zeker de moeite. Als het wat langer mag zijn, kies ik voor Portugal. Na een kort bezoek een aantal jaar terug, had ik besloten zeker nog eens voor een langere periode terug te keren voor een actieve vakantie. Dat is er nog niet van gekomen, maar uitstel is geen afstel.

LEUKSTE REISFOTO
Of het de leukste is weet ik niet, maar het is alleszins de reisfoto waar ik na al die jaren nog altijd een héél speciale herinnering aan heb. Als fervent bergwandelaar stond ik immers in 1995 met mijn vader en onze berggids Helmut op de Wildspitze. Die is met zijn 3774m de hoogste van Tirol en zelfs de tweede hoogste bergtop van Oostenrijk. Daar staan en dat bereiken nadat de hoogste (Grossglockner) een paar jaar eerder in het water gevallen was, blijft  nog altijd een heel speciaal moment om trots op te zijn. Het uitzicht boven, maar ook de weg heen én terug blijven voor altijd in mijn geheugen gegrift.
ULTIEME REISTIP
Tgoh… als het dan geen reis in het Zillertal mag zijn, kies ik zeker voor een skitripje richting Dolomieten. Nog vóór ik bij VOS Travel aankwam, was ik er vele malen op en rond de Sella Ronda. Ik ben dan ook blij dat ik dit in ons winterprogramma kon opnemen en probeer er ook nog minstens 1x per jaar naartoe te gaan. De combinatie van indrukwekkende panorama’s en het zeer grote ski aanbod met onze hotels blijft ook na al die jaren nooit vervelen!

VOS Travel - Team Ski

FAVORIETE VOS TRAVEL REIS
Dat is natuurlijk een moeilijke want ‘mijn’ hoteliers lezen mee (lacht), maar mijn all-time favoriete VOS Travel reis blijft misschien toch wel een shortski naar het Zillertal.  Daar doen we op elke reis telkens 3 verschillende skigebieden aan met onze eigen bus. En om eerlijk te zijn…het maakt me eigenlijk ook helemaal niet uit welk hotel want ze hebben allemaal heel wat te bieden, elk op hun eigen manier. Ook de skigebieden (we doen er telkens 3 verschillende aan per reis) bieden heel wat afwisseling. Blijkbaar ben ik ook niet de enige die daar zo over denkt want elk jaar keren heel wat trouwe VOS Travel klanten graag terug naar deze heerlijke winterbestemming.
 

FAVORIETE REISQUOTE
“In den Bergen zu wandern,
ist mehr als nur gehen.
In den felsen zu klettern,
ist mehr als nur schön.
Hier kannst Du Dich stärken an
Leib, Seele und Geist.   
Hier zahlt die Natur
Dir den schönsten Preis.” 
 

 

VOS Travel - Team Ski

TAKENPAKKET
Reservaties en reisdocumenten van zowel ski ,fiets als wandel
FAVORIETE BESTEMMING BINNEN EUROPA
Mijn go to favoriete bestemming in Europa is Italië. Het is een heel divers land waar elke regio zijn eigen charme heeft en leuke plekken om te ontdekken in overschot. Ook de cultuur en vele musea spreken me echt aan en dan heb ik nog niet eens gepraat over al het lekkere eten! Ik ben er al een paar keer geweest, maar vooral het zuiden (Sicilië & Puglia) staat nog op mijn bucket list. Misschien kom ik er wel via een VOS Travel fietsvakantie 😉
FAVORIETE BESTEMMING BUITEN EUROPA
Mijn favoriete bestemming buiten Europa is India. Ik heb eens 3 weken met de trein door het noorden van India getrokken en dat was tot nu toe mijn beste ervaring ooit (en ja, ziek zijn hoort er jammer genoeg ook bij). Ik heb daar zoveel verschillende leuke dingen gedaan; met de kameel door de woestijn, yoga in Rishikesh (wereldhoofstad van de yoga), de Taj Mahal bezoeken bij zonsopgang en nog zoveel meer. Ik heb uiteindelijk maar een klein deeltje van het land gezien, er valt dus nog héél wat te ontdekken.

LEUKSTE REISFOTO
Deze leuke selfie heb ik genomen tijdens het paardrijden in de Rocky Mountains in Canada. We overnachtten op een ranch in the middle of nowhere tussen de paarden in een typisch Canadese cabin. Daar kregen we de kans om een namiddag te gaan paardrijden. Het was een hele ervaring om eens op de Amerikaanse manier paard te rijden. Met de locals mee, zaten we in de ongerepte natuur van Canada, zonder hordes toeristen.


ULTIEME REISTIP
Als je op skivakantie gaat, dan raad ik aan om altijd lessen of begeleiding te boeken. Hoe goed je ook kan skiën, tips & tricks zijn altijd handig en kunnen je enkel maar naar een hoger niveau tillen. Onze monitoren nemen je ook altijd mee naar de leukste plekjes vermits ze het skigebied op hun duim kennen. Ikzelf heb zo de skimicrobe te pakken gekregen, door mee te gaan op een shortski specifiek voor beginners buiten de schoolvakanties. Na die 4 dagen stond ik al met veel meer zekerheid en zelfvertrouwen op de skilatten.

VOS Travel - Team Ski

FAVORIETE VOS TRAVEL REIS
Mijn favoriete VOS Travel reis is een reis met onze dream class autocar naar het Zillertal. De rit naar Oostenrijk is echt super comfortabel. Het handige is dat je zelf kan kiezen wanneer je gaat slapen. De zetels beneden zijn super comfortabel om te zitten en je reist ook met een beperkter aantal mensen. Als je dan gaat slapen, lig je op een echte matras, helemaal afgesloten van de anderen. Zo krijg je zeker een goede nachtrust. Ter plaatse is het ook heel gemakkelijk om de verschillende skigebieden te bereiken. Zeker het treintje nemen is een hele beleving!

FAVORIETE REISQUOTE
Bezoek elk jaar een plek waar je nog nooit bent geweest.