Polen is bij het grote publiek vooral bekend om geschiedkundige redenen. Zo speelde het land een centrale rol tijdens WOII, waarvan de sporen tot op de dag van vandaag nog zichtbaar zijn in onder andere de hoofdstad Warschau. Ook Auschwitz, gelegen op korte afstand van Krakau, is een pijnlijke, maar impressionante herinnering aan deze donkere periode. Daarnaast heeft dit enorme land (in oppervlakte maar liefst 10x groter dan België) ook heel wat invloedrijke of zelfs iconische figuren voortgebracht zoals Frédéric Chopin, Marie Curie en Paus Johannes Paulus II…

Op toeristisch vlak valt er in Polen echter nog heel wat te ontdekken. Warschau en Krakau zijn reeds gevestigde waarden onder de citytrippers, maar de streek  in het uiterste zuiden van Polen is nog relatief onbekend. Geheel ten onrechte zo blijkt, want de Polen zelf trekken in hun vrije tijd maar al te graag naar dit grensgebied met Slowakije om er te genieten van de rust en natuurlijke schoonheid. Hier wordt het panorama immers beheerst door de machtige bergen van de Tatra. Aan de voet van dit massief is het heerlijk fietsen door een glooiend groen landschap, waarbij je pittoreske (boeren)dorpjes doorkruist die authenticiteit en karakter uitstralen.

Op het einde van elke fietsdag kan je terug de nodige energie opdoen met enkele lokale specialteiten zoals pierogi (gevulde pasteitjes) of żurek  (zure roggesoep). Eventueel vergezeld van een Pools biertje, likeur, wijn of wodka voor de liefhebbers… Na zdrowie!

Ons aanbod reizen

Polen

Vanaf 649

VOS Travel - Fietsvakanties

Hoge Tatra & Beskiden

  • - Polen

  • Rondreis

  • 8 dagen

    7 nachten

  • 27/04/2024 - 05/10/2024

Meer info Boek nu