VOS Travel - Productmanager & kantoorhouder Nederland

Een fiets- of wandelvakantie tot in de puntjes op poten zetten is geen sinecure. Vooraleer een vakantie in onze brochure verschijnt, moeten namelijk heel wat puzzelstukjes op gepaste wijze samenvallen. Denk daarbij maar aan het cont(r)acteren van geschikte hotels, fietsverhuurders, bagagetransporteurs en het uitstippelen van routes die de pracht en praal van de verschillende bestemmingen volledig tot hun recht laten komen. Dit is de verantwoordelijkheid van onze productmanager Carlos, die sinds jaar en dag met verve deze rol vervult. Heb je de Unionsleden of Kattegattleden in Zweden al gefietst? Dan heb je kunnen genieten van het harde werk van onze Nederlandse collega Rewert, die deze vakanties heeft samengesteld en tevens het aanspreekpunt is voor de Nederlandse markt..

VOS Travel - Productmanager & kantoorhouder Nederland

TAKENPAKKET
Product & Sales Manager Fiets & Wandel


FAVORIETE BESTEMMING BINNEN EUROPA
Ik heb een voorliefde voor Noord-Spanje, van Baskenland aan de grens met Frankrijk tot Galicië aan de grens met Portugal. Voor mij combineert deze groene streek alle elementen die zorgen voor een zalige vakantie: mooie steden en pittoreske dorpjes afgewisseld met mooie natuur, stranden die uitkijken over zee en bergen, een stralende zon, dunbevolkt en lekker eten (in het bijzonder pulpo a la gallega en pintxos). Bovendien zorgt het Atlantische klimaat voor aangename temperaturen waardoor het er ook in de zomer zalig vertoeven is, in tegenstelling tot Zuid-Spanje waar het dan veel te warm is.


FAVORIETE BESTEMMING BUITEN EUROPA
Dat is een moeilijke omdat elk land zijn eigen hoogtepunten kent. Om er toch 2 uit te kiezen ga ik voor Argentinië omwille van wellicht de meest vriendelijke & solidaire bevolking, prachtige natuur gaande van tropisch oerwoud met watervallen tot het Andes-hooggebergte en de nationale parken in Patagonië. De barbecue is er wereldtop, de wijnen uitstekend, het voetbal passioneel, … Maar toch ook een eervolle vermelding voor Nieuw-Zeeland: topnatuur met een heerlijke “down to earth”-mentaliteit.

LEUKSTE REISFOTO
Deze foto werd genomen bij Ayers Rock (of Uluru voor de Aboriginals). Deze grote, rode rots in het midden van het land bij Alice Springs is het bekendste symbool van Australië.  Fietsen door de Australische woestijn maakte in 2000 deel uit van mijn tweejarige fietstocht van Turkije, over Centraal-Azië, Zuid-Oost-Azië tot de Olympische Spelen in Sydney. Met als afsluiter Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika. Dé reis van mijn leven en opstap tot route-verkenner bij VOS Travel!


ULTIEME REISTIP

1. Loslaten! Plan niet alles tot in detail vooraf, reis licht en neem dus geen halve kleerkast mee. Heb je iets tekort, dan kan je het desnoods ook lokaal kopen.
2. Als je de mogelijkheid hebt, reis buiten het toeristische hoogseizoen. Dit is vaak goedkoper en spreiding van bezoekers maakt het ook voor de bestemming draaglijker.
3. Keuzestress bij het uitzoeken van een restaurant? Ga eten waar de lokale bevolking eet. Zo ben je zeker dat het eten lekker en authentiek is.

VOS Travel - Productmanager & kantoorhouder Nederland

FAVORIETE VOS TRAVEL REIS
Hier kies ik voor Spanje en de afdaling van Albarracín naar Valencia. Een transfer brengt je op 1.300 meter hoogte en van daaruit is het grotendeels afdalen langs de fietspaden van de Via Verdes. Om te eindigen aan en langs de Middellandse zee met citytrip-bestemming Valencia als orgelpunt. Fietsen door tunneltjes en over vroegere spoorwegbruggen, vergezichten over bergen en bossen, Unesco-erfgoedstadjes onderweg, …. Hoogtepunt is bovendien een “fietsen op de maan-ervaring” waar we gedurende zo’n 50 kilometer nergens een spoor van bewoning of beschaving zien … 100% grootse natuur waar je je als vakantiefietser piepklein en bevoorrecht voelt om er te mogen fietsen.

FAVORIETE REISQUOTE
Zonder beklimmingen heb je geen vergezichten en afdalingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VOS Travel - Productmanager & kantoorhouder Nederland

TAKENPAKKET
Kantoorhouder VOS Travel Nederland


FAVORIETE BESTEMMING BINNEN EUROPA
Vanwege onze standplaats Hengelo in Twente op nog geen 15 km vanaf de Duitse grens zijn wij vaak te vinden in Duitsland, een gastvrij land met veel mogelijkheden voor fietsen en wandelen. Ook de keuken en Duitse gründlichkeit weet ik best te smaken. Ook voor Scandinavië heb ik een warme belangstelling: onze beide VOS-reizen Kattegattleden en Unionsleden zijn door mij ontwikkeld. Op beurzen of dergelijke is het voor mij dan ook altijd een blij weerzien met de immer sympathieke Noorse en Zweedse partners waarmee we samenwerken op deze tochten. Over het algemeen hebben mijn vrouw en ik een hoge interesse in nog niet zo ontwikkelde toeristische regio’s. Héérlijk om deze plaatsjes te ontdekken vooraleer de grote massa er ook op springt!


FAVORIETE BESTEMMING BUITEN EUROPA
Ik ben eerlijk gezegd nog niet buiten Europa geweest en heb hier ook niet meteen de behoefte aan. Er zijn in Europa zelf nog genoeg mooie bestemmingen te vinden en het is nu al zo moeilijk om te beslissen waar de volgende vakantie heen gaat.

LEUKSTE REISFOTO
Mijn echtgenote Frederique en ik zijn de laatste jaren van fietsen overgegaan naar wandelen tijdens onze vakanties. Op een zelf uitgestippelde wandelroute tussen het Westerwald (D) en Hengelo (N) zijn we in de voetsporen getreden van haar Duitse voorouders. Een bijzondere ervaring om te ontdekken hoe definitief zo’n grote stap destijds moet zijn geweest om met 3 kleine kinderen huis en haard te verlaten in de wetenschap dat je daar waarschijnlijk nooit meer zal terugkomen.


ULTIEME REISTIP
Het voorbereiden van een reis betekent ook dat je je verdiept in de reisdocumenten. Vanuit VOS Travel hebben we uiteraard het nodige uitgewerkt, maar er kunnen desondanks toch vragen overblijven. Schroom ook niet als klant om tijdens je reis contact te zoeken met onze medewerkers als een bepaalde situatie niet naar wens verloopt. Ook al is het in de kern geen noodgeval, beter een keer gevraagd dan achteraf toch met een ontevreden gevoel te blijven zitten.

VOS Travel - Productmanager & kantoorhouder Nederland

FAVORIETE VOS TRAVEL REIS
Als je van natuur, rust en kleinschaligheid houdt, is de wandelvakantie in de Hoge Tatra, het Beskiden-gebergte ten zuiden van de boeiende stad Krakau een aanrader. Ook bij onze fietstour Unionsleden tussen het Noorse Moss ten zuiden van Oslo en het Zweedse Karlstad aan het Vänern-meer is het genieten van de ruimte, de uitgestrektheid van het landschap en de bijzondere culturele en erfgoed overblijfselen.

FAVORIETE REISQUOTE
Op reis zijn is beleven, ervaren en genieten!